Opwekking in Midden-Oosten?

0
179
“Christus roept ons de wereld in te gaan en het Evangelie te verkondigen,” stelt voorganger Rashad tegenover Open Doors USA. “En inderdaad, ik geloof dat God ons ook kan roepen om dat te doen in gevaarlijke gebieden.

Door Dirk van Genderen | Gospel Herald
 
Deze voorganger, die dagelijks zijn leven riskeert in het Midden-Oosten, om te getuigen van Jezus Christus, ziet een “grote dorst” naar het Evangelie onder moslims, die hem voortdurend vragen om Bijbels. Toen hij opgroeide in Jordanië wist hij dat God hem riep om het Evangelie aan moslims te brengen. Al tien jaar reist hij zijn land rond om dorpen en afgelegen gebieden te bezoeken, om daar het Evangelie te delen met degenen die hij er ontmoet.

Hij vertelt dat minder dan 3 procent van de Jordaanse bevolking christen is. Velen hebben nog nooit van het Evangelie gehoord. “In één van de dorpen die ik bezocht, vroegen de kinderen of ik uit Amerika of Engeland kwam toen ik vertelde dat ik christen was. Ze konden niet begrijpen hoe ik dan ik zo goed Arabisch sprak. Ze dachten echt dat er in heel Jordanië geen christenen waren.
En zelfs in gebieden waar christenen wonen, zijn de meeste kerken niet open voor moslims, omdat bekering naar een ander geloof streng verboden is onder de islamitische wetten. In Jordanië zijn burgers vrij te geloven wat ze willen, als het maar niet in conflict is met de wetten van de islam. De consequentie is dat wanneer iemand van moslim christen wordt, het gevolg isolatie van de gemeenschap is, soms gevangenschap of zelfs gedood worden.”

Voorganger Rashad hoorde van een familie aan wie hij twee jaar eerder het Evangelie had verteld, dat de imam de hele gemeenschap had gewaarschuwd om niet in Jezus te gaan geloven. “Als ze dat wel zouden doen, zouden ze uit de gemeenschap worden verbannen, gemarteld en misschien wel gedood. Zo probeerde hij de mensen bang te maken voor het Evangelie.”
Hij vertelt dat het wel gebeurt dat moslims zich soms voordoen als christenen en zo proberen te infiltreren in de kerk om te spioneren. “Het brengen van het Evangelie kan gevaarlijk zijn.”
 
Maar ondanks de gevaren gaat hij door en ziet hij moslims tot geloof komen. “Niet allemaal durven ze er in het openbaar voor uit te komen, soms dienen ze Christus in het geheim. Soms komen ze ook naar de samenkomsten die ik bij mensen thuis voor hen organiseer.”
“Er is een grote dorst naar het Evangelie. Overal vragen de mensen ons om Bijbels. Zeker, er is gevaar, maar we vragen God om Zijn bescherming. We verstoppen ons niet om veilig te zijn.”
 
Rashad is zo toegewijd aan het brengen van het Evangelie, dat hij een team heeft gevormd van voormalige moslims, die nu Christus volgen en hem helpen in zijn bediening. “Ik bemoedig hen om erop uit te gaan, om de mensen thuis te bezoeken en Gods licht te verspreiden. Ze moeten niet in de kerk gaan zitten wachten tot er iemand komt.”