Truckers van evangelisatieteam treffen elkaar in Almere-Haven

0
307

Het Chauffeurs Evangelisatie Team Holland houdt komende zaterdag, 1 oktober, in Almere-Haven weer zijn ontmoetingsdag. De organisatie ontstond ruim 35 jaar geleden onder een vijftal truckers die gingen nadenken over evangelisatiewerk onder collega’s.

Op de website truckplus.nl is te lezen hoe dat allemaal begon. In de organisatie werken nu honderden chauffeurs uit binnen- en buitenland mee aan de verspreiding in heel Europa van het evangelie. Ze doen dat door met collega’s in gesprek te gaan, bijvoorbeeld tijdens de pauzes op parkeerplaatsen of aan de grenzen.

Ze maken daarbij gebruik van folders, Nieuwe Testamenten en (volledige) Bijbels in diverse Europese talen. De folders zijn er zelfs in alle talen van ons continent, met uitzondering van Baskisch, Iers en Letzebuergs. De organisatie werkt ook mee aan het oprichten van organisaties met het zelfde doel in andere landen.

Programma
Op de genoemde site is meer informatie te vinden over de chauffeursdag bij Holwerda Transport en Logistiek in Almere-Haven. Inloop is vanaf kwart voor tien; het programma, geschikt voor het hele gezin, loopt van tien tot vier uur. In het middagprogramma treedt de Amsterdamse zanger/liedjesschrijver/spreker John Gosselaar op.

Foto: Pixabay/Sabine