NBG heeft Bijbelzondag al nadrukkelijk op agenda 2023

0
880

Bijbelzondag – 22 januari 2023 – heeft als thema Over jou staat geschreven. “De Bijbel is er ook voor jou. Dat willen we zeggen met het thema”, aldus directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

Het NBG heeft voor die dag materiaal beschikbaar via zijn website. Zoals een filmpje, een personagetest en een preekschets. Bijbelzondag valt voor het eerst samen met de rooms-katholieke Zondag van het Woord van God. Nederlandse en Vlaamse kerken en parochies kunnen zo op dezelfde dag Bijbelzondag vieren.

Personagetest
Naast een filmpje en een schets voor de kerkdienst rond Psalm 139 staat op de NBG-site een test voor kerkgangers en parochianen. Het draait om de vraag ‘wat voor soort Bijbellezer ben jij’. Wie de test doet, krijgt per mail te lezen op welke Bijbelse persoon hij of zij lijkt, en tips voor bijpassende Bijbelgedeelten.

Een kinderprogramma over Psalm 139 is in voorbereiding, evenals informatie over een project voor Braillebijbels in Sri Lanka. Voor dat project kunnen kerken op Bijbelzondag of op een ander moment collecteren.

Bijbelquiz
De bekende NBG-Bijbelquiz – geschikt voor jeugdclub, kring of gewoon thuis – is vernieuwd. Er zijn twee quizzen: een over het Oude en een over het Nieuwe Testament. Zie ok daarvoor de website van het bijbelgenootschap.

Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez