Nepalese evangelist Jiwan verzorgt serie spreekbeurten

0
273

De kerk in het hindoeïstische Nepal groeit stormachtig. Binnenkort spreekt de evangelist Jiwan Bharati op verschillende plaatsen in Nederland. Hij deelt getuigenissen van mensen die op wonderlijke wijze tot geloof zijn gekomen.

Jiwan komt naar ons land op uitnodiging van de GZB, dat als jaarthema heeft ‘Vertel, over de grote daden van God’. Dat is precies wat Jiwan wil gaan doen. Zijn tour is gepland van 22 november t/m 1 december. Hij komt vertellen over zijn werk in dorpen in het Himalayagebergte.

Jiwans vader begon jaren geleden daar het evangelie te delen. Daaruit ontstond de stichting Himalaya Outreach Mission (HOM). De zoon trad in de voetsporen van zijn vader – en nog weer verder: hij trekt de bergen in naar afgelegen dorpen die alleen te voet bereikbaar zijn. Ondanks weerstand vanuit de hindoegemeenschap komen mensen tot geloof en ontstaan er op steeds meer plekken nieuwe gemeenten. Vaak gebeurt dat door wonderlijke genezingen.

Data
Jiwan spreekt tijdens een zogenaamde Vertel,-avond in Stad aan ’t Haringvliet (22-11), Dordrecht (23-11), Ede (24-11), Amstelveen (25-11), Hilversum (28-11), Bleskensgraaf (29-11) en Nieuw-Lekkerland (1-12). Daarnaast is er in Rouveen een GZB-Jongerencafé (26-11) en een kerkdienst in de Rehobothkerk in Krimpen a/d IJssel, waar hij zowel tijdens als na de dienst verhalen vertelt over zijn werk in Nepal (27-11).

Zelf vertellen
De Vertel,-avonden van de GZB nodigen de aanwezigen uit om ook zelf te vertellen van de grote daden van God in hun leven. Heel bewust koos de GZB voor een komma in het thema. Vertel, is een uitnodiging om – samen met de wereldwijde kerk – goed te spreken over God.

Meer informatie op de website van de GZB.