Symposium bij nieuw boek over status beloften Joodse volk

0
277

Met het oog op Israël is een nieuw boek dat ingaat op de vraag of het huidige Joodse volk nog dezelfde status heeft als het Israël in de Bijbel. Donderdag 17 november wordt het gepresenteerd tijdens een avondsymposium.

In het boek, samegesteld door dr. M.J. Paul, dr. J. Hoek en dr. M. van Campen, komen vragen aan de orde die cirkelen rond het gegeven of Gods beloften voor het Joodse volk nog steeds gelden. En zo ja, wat die dan voor het uitleggen van de Bijbel betekenen.

Drs. Albert Groothedde van het Centrum voor Israëlstudies (CIS) verzorgt tijdens het symposium een lezing. Ook enkele schrijvers leveren een bijdrage. Tevens is er een forumgesprek met Groothedde, Hoek en Van Campen onder leiding van drs. Joan Bonhof.

Het symposium wordt gehouden op initiatief van het CIS in samenwerking met de auteurs en uitgeverij De Banier. Wie belangstelling heeft om er op 17 november bij te zijn, is van harte uitgenodigd. Deelname is gratis, maar wel graag opgeven: info@hetcis.nl. Locatie: Ontmoetingskerk, Angelinapolder 1 in Amersfoort.

Foto: Pixabay/MaciejJaszczolt