Webinarserie Evangelisch College over boek Tasten naar God

0
274

Wie is God, hoe spreek je over Hem? Het Evangelisch College houdt er de komende maanden vier gratis webinars over en dat is naar aanleiding van het onlangs gepubliceerde boek Tasten naar God van docent Evert Leeflang.

Leeflang laat zien hoe theologen in hun tijd van veranderingen in cultuur, wetenschap en samenleving antwoorden zochten op de grote vragen rondom God en geloof. “De vragen waarmee ze worstelden, zijn in veel gevallen vragen waarin wij onszelf ook herkennen”, aldus de nieuwsbrief van het EC.

In de webinarserie, die op 11 oktober begint, neemt Evert Leeflang de deelnemers meen in de theologie van vier inspirerende en invloedrijke theologen: Dietrich Bonhoeffer, Karl Barth, Jürgen Moltmann en Friedrich Schleiermacher. In elke webinar komt naar voren met welke vragen zij bezig waren en wat hun zoektocht ons vandaag de dag te zeggen heeft.

De data: 11 oktober, Dietrich Bonhoeffer: Wat heeft Christus te zeggen tot een wereld die alle antwoorden al heeft? 8 november, Karl Barth: God is niet wie je denkt dat Hij is. 13 december, Jürgen Moltmann: Wat als God zich laat kruisigen? 10 januari, Friedrich Schleiermacher: Wie bij de tijd wil blijven, volgt Jezus.

Meer informatie en opgeven via de site van het Evangelisch College.

Foto: Pixabay/Beate Bachmann