Family Factory houdt online ouderavond over mediaopvoeding

0
292

Een online ouderavond over mediaopvoeding. Het is donderdavavond 10 november een van de bijdragen van Family Factory aan de Week van de Mediawijsheid, die nu gaande is.

Het webinar sluit overigens aan op het project MediaMasters, waaraan de helft van alle groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in Nederland meedoen. De inzet daarbij is de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’.

Het webinar Wijs met Media gaat in op de vraag hoe ouders hun kinderen begeleiden in de digitale wereld. Het begint om 20.00 uur en meedoen is gratis. Wel aanmelden en dat kan op de site van Family Factory.

Workshop
Het is ook mogelijk om zelf een workshop te organiseren. Family factory geeft daarvoor informatie en instructies. Het is een afwisselend programma van twee uur, waarin je met andere ouders in gesprek gaat over de manier waarop je je kinderen helpt verstandig om te gaan met internet en (sociale) media.

Tevens heeft Family Factory (‘Werkplaats voor ouders’) een inspiratieboekje beschikbaar. Het staat vol met ervaringen en tips van andere ouders. Ook jongeren zelf komen erin aan het woord.

Foto: Pixabay/Oleksandr Pidvalnyi