Bijzondere koorliederen van de Continentals

0
202

Deze bijzondere cd van the Continental Singers getiteld ‘A Cappella’ is een verzameling van 13 speciale koorliederen die ze door de jaren heen (vanaf 1965 tot vandaag) hebben uitgebracht.

Heel passend opent de cd met het lied ‘Holy, holy, holy’. Het bezingt de heiligheid van God. Hoewel de andere nummers zijn opgenomen zijn in de Verenigde Staten van Amerika is dit lied opgenomen in Nederland. Dit wordt gevolgd door het lied ‘When I survey’, dat stilstaat bij de aspecten van het volbrachte werk van de Here Jezus en wat dat betekent voor de gelovigen. Het langste nummer op deze cd.

‘Agnus Dei’ bezingt de heiligheid van de Here Jezus, het Lam van God. Waarschijnlijk het beste lied op deze cd. Het lied ‘Grace on grace’ heeft een Amerikaanse folk geluid en gaat over de grote genade van God voor de gelovigen. ‘Almighty, most holy God’ heeft een hoger tempo en de originele sound van de Continentals. Het bezingt Zijn betrouwbaarheid door de eeuwen. Heel passend wordt dit gevolgd door het bijzondere lied ‘Mighty Spirit’ dat het Karakter en de werken van de Heilige Geest bezingt.

Het lied ‘O, for a thousand tongues’ stelt dat velen de Koning en Zijn Naam zullen bezingen. ‘Whiter than snow’ is een bekend en bijzonder gezongen lied geïnspireerd op een psalmtekst (51:9). Het gaat over het verlangen om gereinigd te worden en zich te wijden aan de Here Jezus. Waarschijnlijk een van de mooiste nummer op deze cd. ‘A quiet place’ is een heel rustig nummer gezongen, passend bij de titel. Het gaat over de stille plek waar de een gelovige God vindt.

Het bekende lied ‘What a friend’ (Welk een vriend is onze Jezus?) op eigen wijze uitgevoerd. Inderdaad is hij een persoonlijk Vriend van elke gelovige. Qua zangstijl past dit wel bij het vorige lied. Ook het lied ‘Deep river’ zet deze zangstijl voort. ‘Wasn’t that wonder’ is een jazzy nummer met een solozangster. Heel passend sluit de cd af met ‘Break Thou the bread of life’ zodat gelovigen zullen doen wat Hij deed. Een opdracht aan het aan van deze cd.

Evaluatie
Deze cd wijkt af van het normale repertoire van de Continentals. Van het bekende uitbundige, muzikale en speelse karakter van hun liederen. Op deze cd staan namelijk uitsluitend gezonden liederen die meer een gedragen, meestal rustige en serieuzere stemming vertolken. Leer de zangkunsten van de Continental Singers kennen als koor. Een andere kant van de bekende zanggroep. De liedteksten zijn apart verkrijgbaar. Deze must have cd mag niet ontbreken in de collectie van de verzamelaar.


Continentals, The, A cappella. 2017, Continental Sound Music BV, Rotterdam, distributie: Ecovata, Free 3119, c.37 min., € 10,-, ISBN: 5061306913147.