Choose to praise

0
288

De nieuwe rockworship cd ‘Choose to praise’ van ICF Worship is een live opname van zondagvieringen tussen 2019-2021 in Zwitserland. Het benadrukt het internationale karakter van ICF Church.

Alle liederen zijn gezongen door Leo & Susanna Bigger en anderen. In 12 worshipliederen wordt erop gewezen dat de Here Jezus het centrum zou zijn van het geloofsleven.

De liederen worden begeleid door elektrische & akoestische gitaren, keyboards, saxofoon, bas en drums. In een informatieboekje staan de liedteksten.

De cd opent met het nummer ‘Our God is real’. Daarin wordt erop gewezen dat Hij de overwinning al heeft behaald. Met ‘God’ is dan alleen de Here Jezus bedoeld. Er kunnen problemen in het leven komen, maar op Hem kan gebouwd worden. In ‘Love goes on’ wordt gesteld dat Hij Zijn volgelingen niet zal laten vallen, ondanks alles. Hij is trouw in Zijn liefde.

‘Here is my heart’ is een worship nummer dat oproept tot overgave aan de Here Jezus. Wat er ook gebeurt, de gelovigen worden aangezet om ervoor te kiezen om bij Hem te blijven. In ‘Creation sings’ wordt God geëerd en aanbeden omdat Hij Schepper zou zijn en desondanks toch Oog heeft voor elke gelovige. Met ‘So, so good’ wordt erop gewezen dat de Here Jezus de gelovige zegent. Hij laat geen van de Zijnen vallen. Alle reden voor dankbaarheid. Waarschijnlijk een van de beste nummers op deze cd.

Het nummer ‘In my midnight’ gaat erover dat Hij de donkerheid in het leven weerstaat. Ook vandaag zal Hij overwinnen in de strijd en daarom is er reden Hem te prijzen. In ‘Rock of ages’ wordt de Here Jezus vereerd als Koning der koningen en daarom is er alle reden om jezelf over te geven aan Hem. Mooi gezongen. Waarschijnlijk een van de beste nummers op deze cd.

Het rustige lied ‘What a friend’ bezingt de vriendschap met de Here Jezus die verder gaat dan met een geliefden of familie. Het lange nummer ‘Our Father’ is geïnspireerd door het ‘Onze vader’. Een geloofsproclamatie. Dat zich laat samenvatten in een verlangen naar God en wat Hij gaat doen. Een bijzonder nummer. De titelsong ‘Choose to praise’ is een uitbundige verering van de Here Jezus. Daartoe zouden de gelovigen ook geroepen zijn.

Het langste aanbiddingslied ‘Where You are’ gaat over het verlangen om te zijn waar Hij is en om dicht bij Hem te zijn. Je hele leven aan Hem wijden. Een aanstekelijke melodie. De cd sluit passend af met ‘Giants fall’ en een mooie boodschap om mee te eindigen. Niemand is sterker dan God en de gelovigen geven zich aan Hem over.

Evaluatie
Dit is een cd met uitbundige en rustige rockworshipmuziek – de bekende sound van ICF Worship – met een krachtig en realistisch getuigenis, waarin de Here Jezus centraal staat. De meeste nummers bouwen op naar aanbidding. Deze cd wordt aangeraden.


ICF Worship, Choose to praise. 2021, Integrity Music, UK, distributie: Brandaan, c.63 min, € 17,99, ISBN: 0000768750520.