Dertigste Mars voor het Leven op 12 november in Den Haag

0
119

Schreeuw om Leven organiseert voor zaterdag 12 november weer de jaarlijkse Mars voor het Leven. Waarschijnlijk weer duizenden mensen laten in een stille tocht door Den Haag weten grote moeite te hebben met de abortuspraktijk in Nederland.

Schreeuw om Leven houdt de mars voor de dertigste keer. De boodschap is (nog steeds): voor het leven.

Opnieuw is Den Haag de plaats van samenkomst. Die begint om 11.00 uur start op het Malieveld met een podiumprogramma dat als doel heeft om te informeren en te bemoedigen. Er is ook zang, onder begeleiding van Mark Brandwijk en Tenira Sturm.

Diverse sprekers hopen daaraan hun bijdrage te leveren: Mirjam Bikker (CU), Jan Kloosterman (RMU), Selena van der Klis (tienermoeder), Chris Stoffer (SGP) en Arthur Alderliesten (directeur Schreeuw om Leven). De presentatie is in handen van Frans de Koeijer.

De Mars zelf, die in stilte gelopen wordt, begint en eindigt op het Malieveld en leidt onderweg langs onder meer het Tweede Kamergebouw en de Hofvijver. De afsluiting is rond 14.30 uur.

Open zenuw
Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om Leven, roept op om massaal aanwezig te zijn. “Abortus blijft een open zenuw in onze samenleving. Er kan nauwelijks over gesproken worden en de weerstand op kritisch geluid op abortus wordt groter. Daarom is de Mars voor het Leven zo belangrijk. Met elkaar kunnen we Nederland onze stem laten horen en zo opkomen voor het ongeboren kind. En voor goede hulp rond onbedoelde zwangerschap en na een abortus. Hoe massaler de opkomst, hoe krachtiger onze stem!”

Het podiumprogramma, van 11.00 tot 12.00 uur, wordt live uitgezonden via het YouTube-kanaal van Schreeuw om Leven, Facebook, het Reformatorisch Dagblad en de Reformatorische Omroep.

Voor meer informatie over de mars: www.schreeuwomleven.nl/mars.