Frontiers: tijdens WK voetbal ook bidden voor Qatar

0
102

In zijn gebedsupdate geeft Frontiers de lezers deze maand gebedspunten voor Quatar, het land waar de komende weken veel gevoetbald gaat worden. Maar vanouds heeft het land toch meer met het christendom dan met voetbal.

Qatar heeft een oude, maar vergeten geschiedenis met betrekking tot het christendom, aldus Frontiers. Vanaf 224 na Christus werden er in het land kloosters gebouwd. De christelijke naam voor het land was het bisdom Beth Qatraye, wat zich vertaalt als regio van Qataris. Tot de komst van de islam waren er Arabische christenen die God aanbaden in dit land.

De heilige Isaac was een beroemde heilige die in de zevende eeuw in Qatar werd geboren. Hij was een schrijver die een leven van gebed leidde. Veel van zijn uitspraken zijn bewaard gebleven.

Vandaag de dag is ongeveer 10 procent van de Qatarese bevolking christelijk. Dat komt vooral door de internationale mix van expats en (andere) arbeiders die er werken. Ze mogen er van de overheid in hun compounds bijeenkomen.

Kerk in Actie
Kerk in Actie (van de Protestantse Kerk) staat stil bij de situatie van alle arbeidsmirgranten in de Golfregio. Dat zijn er in totaal zo’n 15 miljoen. Ze komen voor het merendeel uit Afrika en Azië. Op de site staat een gebed dat ook uitgesproken kan worden.

Foto: Pixabay/Rashid