Gezamenlijke actieweek voor kinderen in extreme armoede

0
156

Vier christelijke organisaties (Compassion, Red een Kind, Woord en Daad en World Vision) komen volgende week (8 tot 14 mei) gezamenlijk in actie. Tijdens de Week van de Kindsponsoring vragen zij aandacht voor kinderen die opgroeien in extreme armoede. 

Voor de coronapandemie leefden 356 miljoen kinderen in zo’n soort situatie. Dat aantal is de afgelopen twee jaar verder toegenomen. Veel kinderen zijn na lockdowns niet teruggekeerd naar school, omdat gezinnen in nood geen andere mogelijkheid zagen dan hun kinderen in te zetten als bron van inkomsten.

De vier christelijke hulporganisaties zien daarom aanleiding om gezamenlijk aandacht te vragen voor kindsponsoring in Nederland. Initiatiefnemer Tiemen Westerduin zegt: De droom over een wereld waarin geen enkel kind meer in extreme armoede leeft, is te groot voor één organisatie. Met elkaar, als organisaties en met alle sponsors, vormen we één beweging. Samen, vanuit Gods liefde, voor kinderen, tegen armoede.”

Ruim 80.000 sponsors investeren via Compassion, Red een Kind, Woord en Daad en World Vision in onderwijs, een veilige omgeving, gezondheidszorg en maaltijden voor zo’n 100.000 kinderen én hun gezinnen.

Test
De vier hopen meer mensen in Nederland te overtuigen dat zij verschil kunnen maken voor een kind in armoede. Ze ontwikkelden een test waarmee mensen kunnen ontdekken of kindsponsoring bij hen past. De zes vragen die daarbij horen zijn te vinden op www.kindsponsoring.nl.

Foto: Pixabay/W.D. Kunze