Janneke Plantinga neemt leiding over bij World Servants

0
192

World Servants heeft een opvolger gevonden voor de bestuurder Gerben Huisman. Het is Janneke Plantinga uit De Wilgen. Ze volgt Huisman per 1 maart op.

Janneke Plantinga (49) is een soort duizendpoot. Ze was lange tijd ondernemer in de kinderopvang. Daarnaast is ze initiator van De Huiskerk, verzorgt ze trainingen voor onderwijsbestuurders en was ze tot voor kort voorzitter van het bestuur van het Evangelisch Werkverband. Ze is getrouwd en moeder van drie kinderen. Voor haar functie bij World Servants staat een dag per week.

Gerben Huisman neemt afscheid van de in Wolvega gevestigde organisatie, want hij kan zijn baan als secretaris-directeur van het Waddenfonds en zijn gezinsleven niet meer combineren met zijn rol binnen World Servants.

Vergroten
Harry de Vink, voorzitter van de Raad van Toezicht, is positief over zowel de gaande als de komende bestuurder. Over Huisman: “Hij heeft ervoor gezorgd dat World Servants in coronatijd volop is blijven werken aan de uitvoering van haar missie: een positieve impact maken op gemeenschappen, jongeren, kerken en de samenleving als geheel.” Over Plantinga: “In het komende jaar willen we weer op het deelnemersaantal van voor het coronatijdperk te komen en onze invloed in het buitenland én in Nederland verder vergroten. Met Janneke, ons team van specialisten en een grote groep enthousiaste vrijwilligers zijn alle randvoorwaarden daarvoor aanwezig.”

Door de coronacrisis reisden in 2021 geen jongeren naar het buitenland. In plaats daarvan voerde World Servants in Nederland twintig projecten uit. De organisatie acht de kans aanzienlijk dat deelnemers dit jaar weer in het buitenland hun handen uit de mouwen kunnen steken. De twee eerstvolgende projectreizen vertrekken in april.

Jaarlijks gaan zo’n 800 jongeren (16+) met World Servants op reis. In Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Nederland bouwen ze aan scholen, ziekenhuizen en sociale voorzieningen. Naast de ontwikkeling van lokale gemeenschappen brengt het bij de deelnemers een verandering van denken en leven teweeg door de ervaring die ze opdoen. Vandaar de slogan ‘bouwen aan verandering’.