Jeremiah zingt over Gods plan voor ons

0
242

Jeremiah Imanuel brengt op 21 mei zijn gloednieuwe single met videoclip uit. Deze heet ‘His plans for you’. Het is een R&B-gospelnummer geworden over Gods plannen die vaak anders zijn dan wij verwachten. De Amsterdamse zanger en ondernemer werkte eerder samen met onder andere Abigail Martina, Dwight Dissels en Shirma Rouse.

Een tekst die Jeremiah op het lijf geschreven staat, komt uit de Bijbel (Jeremia 29:11) en inspireerde hem tot het schrijven van dit nummer: Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.
“Deze tekst is mijn leidraad, deze tekst zit in mijn hoofd en in mijn hart en herinnert mij eraan waar ik vandaan gekomen ben. Ik hoop ook dat mijn muziek een inspiratie zal zijn voor de mensen. Dat ze er door opgebouwd worden en iets van zichzelf erin kunnen vinden.”

In beweging
“Tegelijkertijd”, benadrukt de zanger, “mag je mensen nooit met elkaar vergelijken of zeggen: wat jij hebt meegemaakt is erger of minder erg dan wat ik heb meegemaakt. Iedereen heeft zijn levenspad en weg te bewandelen. Het gaat erom dat je op het einde altijd weet dat God een hoopvolle toekomst voor je heeft. Blijf geloven, ga niet af op wat je om je heen ziet. En keep moving, blijf in beweging, dán kun je dingen veranderen en tot zegen zijn voor anderen.”

Over zijn eigen levensverhaal wil Jeremiah wel iets kwijt naar aanleiding van zijn singlerelease ’His plans for you’, dat geschreven is vanuit een hoopvolle toekomstverwachting. “Het voelt goed om dit lied nu uit te brengen omdat ik zelf doorleefd heb waarover ik zing,” vertelt de 34-jarige zanger. “Wanneer mensen mij spreken zijn ze vaak verrast of geraakt door mijn geschiedenis, omdat ze dat niet achter mij gezocht hadden.”

Scooterongeluk
In 2016 wordt de ziekte van Crohn bij Jeremiah geconstateerd. Hierdoor beland hij twee jaar thuis. Naast een lichte depressie, onder andere als gevolg van deze diagnose, komt daar in augustus 2019 een scooterongeluk bovenop. “Ik geloof dat God niet is gekomen om ziekte te brengen of te verspreiden. Ik geloof wel dat Hij soms dingen toelaat en met je is om door beproevingen heen te gaan en je sterker te maken. Hij heeft het beste met je voor. Van sommige dingen in het leven hier op aarde weet je niet waarom het gebeurt, maar God heeft mij kracht gegeven om door te gaan en positief in het leven te blijven staan.”

Die boodschap is ook in zijn nieuwe track te horen:

The future in life is a mystery
That can make or break you, just be bold
Hold your head up, listen to His voice
Walk by faith not by sight