Joke Buis kondigt nieuw album aan

0
233

“In de afgelopen maanden heb ik, naast een heerlijke vakantie, hard gewerkt aan mijn nieuwe album. En die is nu bijna klaar!”, vertelt zangeres Joke Buis. “Er komen elf liedjes op, waarvan er drie al als single zijn uitgegeven en op de  streamingsdiensten te beluisteren zijn.”

Het album gaat Andere Foto’s heten. “Dat verwijst naar de nieuwe koers die is ingezet met de singles. Lastig om mijn eigen muziek te omschrijven, maar ik denk als eerste aan een fris pop-geluid met teksten die prikkelen, die aansporen en hoopvol zijn.” De titeltrack ontstond vanuit de gedachte dat je je als mens al snel laat leiden door de verwachtingen van anderen. “Hoeveel keuzes heb ik gemaakt, omdat anderen dat van mij verwachten? Je gaat zo makkelijk mee in de stroom. Een vakantie of een andere tijd van rust, zoals de coronaperiode, heeft me stilgezet en me gemotiveerd om zoveel mogelijk keuzes opnieuw af te wegen en te gaan voor wat ik ècht wil. Soms moet ik nog meer energie steken in iets en soms moet ik juist iets laten. ‘Nee’ zeggen, vind ik best lastig. Maar op die manier kom ik dichter bij de kern. En door erover te zingen help ik mezelf herinneren.”

Joke Buis was op zaterdag 25 september te gast bij Radio 5 en speelde live enkele nummers van haar nieuwe album. Ook kwam Nederland Zingt langs voor een interview.