Kim Jong-un ‘geeft ernstige voedselcrisis Noord-Korea toe’

0
219

Kim Jong-un heeft in een bijeenkomst van senior leiders in Noord-Korea toegegeven dat zijn land kampt met ernstige voedseltekorten. Open Doors roept op tot gebed voor het land.

“De voedselsituatie is heel erg gespannen”, zou de Noord-Koreaanse leider hebben gezegd. En dat is opmerkelijk, want over problemen spreekt hij zich vrijwel nooit in het openbaar uit. Open Doors baseert zich op onder andere Daily NK, een online krant in Zuid-Korea.

Volgens Daily NK treffen chronische voedseltekorten en stijgende prijzen zowel boeren als stadsmensen. Boeren zijn bijna door hun voedselvoorraden heen en ze verwachten bovendien een slechte oogst. Door de coronacrisis annex lockdown konden landbouwbenodigdheden zoals kunstmest en onkruidbestrijdingsmiddelen niet worden aangeleverd.

De bevolking van Noord-Korea heeft nauwelijks toegang tot internationale voedselhulp. De VN schatten dat 10 miljoen Noord-Koreanen, ongeveer 40 procent van de bevolking, honger lijdt. De Noord-Koreaanse humanitaire situatie is al langer een groot probleem. Kim Jong-un blijft het aanbod van internationale voedselhulp wegwuiven en geld investeren in het nucleaire programma.

Gebed

Open Doors biedt via haar lokale partnernetwerk in China noodhulp aan tal van Noord-Koreanen. De organisatie roept op tot gebed voor Noord-Korea, zijn machthebbers en zijn bevolking. “Gebed en praktische steun maken letterlijk het verschil tussen leven en dood voor hen die hulp kunnen ontvangen in Noord-Korea. Het is God zelf die in zijn soevereiniteit de barrières van de machthebbers kan doorbreken. Bid voor de harten van Noord-Koreaanse leiders, dat ze de aanwezigheid van de Heilige Geest mogen ervaren. Bid ook specifiek voor de Kim-familie. Bid dat de bevolking van Noord-Korea voedsel, vrijheid en recht zal ontvangen.”