Logos Instituut gaat na lustrum van pionieren nieuwe fase in

0
215

Het Logos Instituut gaat na een periode van ruim vijf jaar pionieren een nieuwe fase in. De organisatie neemt op 1 augustus afscheid van haar belangrijke ‘motor’ in de afgelopen periode, Jan van Meerten. Hij keert terug naar het basisonderwijs.

Het Logos Instituut is in de afgelopen periode gegroeid van ‘niets’ tot een ‘organisatie die congressen organiseert, spreekbeurten verzorgt, actief is op sociale media en een rijk gevulde website heeft met zo’n 2500 artikelen’. Gesprekken over de vacature die Van Meerten achterlaat, zijn in een vergevorderd stadium. Logos beschikt op dit moment over een team van drie vaste medewerkers en een gemotiveerd team van vrijwilligers.

De missie van Logos is ‘om te laten zien dat de Bijbel betrouwbaar is en een bron van kennis voor verleden, heden en toekomst. We laten zien dat Gods Woord inderdaad te vertrouwen is als bron voor onderwijs, weerlegging en opvoeding’. Het instituut helpt ‘om intelligente antwoorden op grote, moeilijke vragen te vinden.’

De Betteld

Vanaf vanavond verzorgt Logos op vakantie/congrescentrum De Betteld (Zelhem) zes inleidingen op evenzovele maandagavonden: 12, 19 en 26 juli en op 9, 16 en 23 augustus. De toegang is gratis. Dit zijn achtereenvolgens de onderwerpen: Adam of Aap: Waar komen we vandaan? (spreker Klaas Roos), Abortus: de beste oplossing? (Chris Develing), De zondvloed, een ramp van wereldwijde omvang (Jan van Meerten), Zijn wij ons brein? (Ilanah Pruis), Schepping, zondvloed, plaattektoniek en fossielen (Stef Heerema), Platte aarde: feit of fictie? (Gert-Jan van Heugten).

Foto (Pixabay): de Aldeyjarfoss-waterval op IJsland, waarvan het witte water contrasteert met de zuilen zwarte basalt aan weerszijden.