Nick Vujicic neemt in Amerika initiatief voor prolife bank

0
224

Nick Vujicic, de bekende evangelist zonder armen en benen, heeft het initiatief genomen tot de oprichting van een prolife bank. Dirk van Genderen maakt er gewag van in zijn rondzendbrief, waarbij hij zich baseert op een bericht uit The Christian Post.

Als de bank van de grond komt wil Vujicic 50 procent van de winst doneren aan joods-christelijke non-profitorganisaties, om het Koninkrijk van God te bevorderen. Een paar jaar geleden vernam hij dat de meeste grote banken in Amerika Planned Parenthood steunen, de grootste aanbieder van abortussen. “In feite geeft 90 procent van de banken liefdadigheidsgeld voor abortus”, aldus Vujicic.

Het bracht Vujicic ertoe om samen met anderen de oprichting van een prolife te onderzoeken. Hij heeft zelf een financiële opleiding en onder andere ervaring als beurshandelaar. Maar nadat hij zijn plan had bekendgemaakt kwam zijn leven op de kop te staan. “We vonden een granaat voor ons huis. In een homoblad werd ik er vals van beschuldigd iemand te hebben ontslagen omdat die homo was. Er hing een spionagedrone boven ons huis. En een bank weigerde me langer als klant. Dat alles binnen zestien weken nadat ik was begonnen hierover te bidden.”

Vujicic wil meer aandacht geven aan de bescherming van het leven. “Er zijn in Amerika al 77 miljoen abortussen gepleegd, dat is 23 procent van onze bevolking. Zelfs een op de drie christenen heeft een abortus ondergaan. We kunnen het ons niet langer veroorloven om te zwijgen over het feit dat de helft van de abortussen in Amerika door christenen wordt uitgevoerd.”