Nieuwe website legt uit wat abortus is en biedt hulp aan

0
140

Kies Leven lanceert een nieuwe website, speciaal voor vrouwen en meisjes die een abortus overwegen. De site legt precies uit wat een abortus in feite is en hoe die wordt uitgevoerd. En hij biedt hulp aan.

Kennis van wat een abortus inhoudt is heel belangrijk, aldus Kies Leven, want die stelt vrouwen met een onverwachte zwangerschap in staat een goede keuze te maken of ze wel of geen abortus willen. Ze krijgen er nu een mogelijkheid bij om zich daarover thuis te laten informeren.

Artsen
Op de website watisabortus.nl leggen vier voormalige abortusartsen in afzonderlijke video’s uit hoe de verschillende abortusprocedures precies verlopen. Een abortus met behulp van de abortuspil tot negen weken zwangerschap, een curettage en ook latere abortussen na dertien weken worden stap voor stap uitgelegd, zonder gebruik te maken van nare beelden.

De website is gemaakt samen met de Amerikaanse organisatie Live Action. De abortusartsen geven uitleg vanuit hun kennis en ervaring van vele jaren bij het uitvoeren van abortussen.

Ondersteuning
Onder elke video is een uitrolmenu beschikbaar met nadere uitleg en antwoorden op de meest gestelde vragen. Als vrouwen ondersteuning nodig hebben om hun kindje te houden in plaats van een abortus te ondergaan, dan kunnen ze doorklikken voor hulp.