Ntjam Rosie neemt thuis album op

0
172

Zangeres Ntjam Rosie heeft haar nieuwe album in haar woning in Rotterdam opgenomen. Ze heeft alle instrumenten zelf ingespeeld. De cd kreeg de toepasselijke naam Home Cooking mee. In deze moeilijke tijd van lockdowns en geannuleerde tours en concerten vond ze inspiratie voor haar teksten in haar relatie met God. “In alles wat ik doe, ben ik in conversatie met God. Ik heb het vertrouwen dat ik niet alleen ben. Al die angsten en onzekerheden die ik heb, hoef ik niet alleen te dragen”, legde ze onlangs uit in een interview met Trouw.

Ntjam Rosie deed een beroep op een subsidieregeling van het Investeringsfonds Muziek en kreeg al snel te horen dat haar aanvraag gehonoreerd werd. Tijdens de lockdown bouwde ze in een kamer in haar woning met eigen handen een kleine studio. Ze is een multi-instrumentalist en heeft alle instrumenten zelf ingespeeld, behalve een baslijn in het nummer What Is Love?

Kameroen
Ntjam Rosie is in Kameroen geboren en woont sinds haar negende in Nederland. Ze studeerde op het Rotterdamse conservatorium en bracht in 2008 haar debuutalbum Atouba uit. Met de daarop volgende cd Elle kreeg ze in 2010 internationale bekendheid. Vlak voor de lockdown bracht ze haar zesde studio-album Family and Friends uit. Haar tweede single Sailing Out werd opgepikt door twee Braziliaanse producers, geremixt en opnieuw uitgebracht. Na deze zesde cd wilde ze eigenlijk een album in haar geboorteland opnemen, maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Zo ontstond het idee om thuis aan de slag te gaan.

Mandela
Het was geen makkelijke tijd voor haar. Ook het theaterstuk Dear Winnie, over Winnie Mandela, waarin ze meespeelt, werd vanwege de maatregelen stilgelegd. “We zouden er zelfs mee naar Nieuw-Zeeland touren”, vertelt ze.
Kracht om moeilijke periodes door te komen, vindt ze in haar geloof dat de laatste tijd een belangrijkere rol in haar leven is gaan spelen. Ze zei onlangs in een interview voor Trouw: “In alles wat ik doe ben ik in conversatie met God. Ik heb het vertrouwen dat ik niet alleen ben. Het komt heus wel goed, ook met al die angsten en onzekerheden die ik heb. Ik hoef die niet zelf te dragen.”

Home Cooking is alleen digitaal uitgebracht en gratis via Spotify te luisteren.
Intussen werkt ze aan ‘Elle: reworked’ dat later dit jaar zal worden uitgebracht.