Oproep aan CU om ‘rug recht te houden’ in debat beraadtermijn

0
187

De Tweede Kamer debatteert vandaag over afschaffing van de verplichte beraadtermijn van vijf dagen voor vrouwen die voor een abortus kiezen. Voor prolife campagne Stirezo aanleiding voor een petitie aan het adres van CU-leider Gert-Jan Segers.

De kwestie is niet in het regeerakkoord vastgelegd, waarmee het een ‘vrije kwestie’ is geworden: Kamerleden hoeven zich niet aan enige fractiediscipline te houden. Een meerderheid van de Kamer wil af van de beraadtermijn.

In het Algemeen Dagblad wordt de verplichting zelfs een anachronisme genoemd. Volgens commentator Hans van Soest hebben vrouwen tegenwoordig al goed genoeg nagedacht voor ze hun besluit voor een abortus hebben genomen.

Stirezo roept specifiek regeringspartij CU op haar rug recht te houden en de bedenktermijn ‘koste wat het kost te verdedigen’. De boodschap aan Segers is: “De vijf dagen bedenktermijn is een rem op abortus die ervoor zorgt dat concrete kinderlevens gespaard blijven. De invoering van flitsabortus in Nederland is daarom onaanvaardbaar en moet door de ChristenUnie koste wat het kost gestopt worden. Daarom vraag ik u beleefd maar dringend uw rug recht te houden, uw woord gestand te doen en onverzettelijk te blijven in het handhaven van deze vitale abortusdrempel.”

De petitie kan nog getekend worden.