Praktisch bijbelstudieboek krijgt vervolg

0
363

Een aantal jaar geleden bracht de Nijmeegse schrijver Jurgen Toonen ‘De Praktische Bijbelstudie’ uit. Op 7 december verschijnt deel 2. Hij hoopt hiermee te stimuleren dat Bijbelstudie-avonden ook praktisch zijn. “Jarenlang verzamelen we via Bijbelstudie kennis en inzicht. Maar daar moet het niet bij blijven. De Bijbel is een praktisch boek. Jezus was zeer praktijkgericht ingesteld. Handelend en proactief”, staat op de achterflap van het boek.
“Ook in dit tweede deel van ‘De Praktische Bijbelstudie’ zijn de oefeningen sterk op de realiteit gericht”, vertelt schrijver Jurgen Toonen. “Moeilijke vraagstukken komen aan bod, zoals hoe om te gaan met emoties, obsessies en depressieve gelovigen.” Andere thema’s die voorbij komen zijn bijvoorbeeld een diepere relatie aangaan met God, het evangelie tebrengen, conflicten op te lossen, hoe de geestelijke wapenrustig toe te passen en te verwerken voor je kan loslaten.
Een van de eerste lezers lezers, Elisabeth Corsten, zei over het boek: “Verrassende praktische vertaling van de Bijbel op zowel verstandelijk als emotioneel gebied in omgang met jezelf, anderen en God.”

Het boek wordt uitgebracht door Forwarded Lighthouse. Meer informatie: https://www.forwardedlighthouse.com/praktische-bijbelstudie-deel-2/