Recensie: BAM! Business as Mission, Gea Gort

0
188
Door Rineke Peterson

God zegt in Jeremia 29:7: ‘Zet je in voor de bloei van de stad, want haar bloei is ook jullie bloei.’ Als je denkt dat een geestelijke roeping betekent dat je dominee of zendeling moet worden, dan kan dit boek je overtuigen dat dat niet het geval is. Ieder mens is gemaakt om te werken, om in relatie met zijn/haar medemens midden in de samenleving te staan, maar niet iedereen is geroepen om dominee te worden. Gea laat zien dat het hebben van een bedrijf en goede zaken doen juist een Bijbelse waarde is en dat de scheiding tussen het geestelijke en het aardse voortkomt uit het Griekse denken.

BAM is een zendingsmodel. Het is meer dan een christen die ondernemer is. De focus ligt niet enkel op het creëren van winst, maar op het hebben van een positieve invloed op de gemeenschap. Het gaat erom goede rentmeesters te zijn van Gods schepping.

Het boek is leuk opgezet. Na ieder stuk theorie volgt een praktijkvoorbeeld van iemand die op zijn eigen manier met zijn gaven aan het woekeren is, met dit businessmodel als uitgangspunt. Het boek is geschikt voor zowel CEO’s van grote ondernemingen als voor ‘Jan met de pet,’ die overweegt een bedrijfje te gaan beginnen. Wat dit boek met name doet is het winst-denken veranderen in BAM-denken. Het boek geeft je praktische tools om missionair te worden in je eigen bedrijf of onderneming, hoe groot of hoe klein dat ook is.

Een krachtig boek wat je denken verruimt en prikkelt om zelf aan de slag te gaan.

Dit boek is te bestellen op www.geagort.com. Lezers van Uitdaging kunnen dit boek bestellen met gebruik van de volgende code, en krijgen het boek dan zonder verzendkosten thuisgestuurd: UITDAGING2016BAM.

ISBN 9789082436501, Prijs: € 16,95