Standing on the Rock

0
574

De nieuwste CD van The Continentals heet ‘Standing on the rock’. De titel verwijst naar de Rots van het geloofsvertrouwen, de Here Jezus (Mt 16:18). Hoe wordt dit tot uitdrukking gebracht?

Op deze Cd is een verzameling van 19 Gospelrock liederen van de afgelopen 50 jaar samengebracht (albums van 1976-2015, van concerten vanaf 1971). Deze bijzondere jubileum-Cd is de 6de in de serie van speciale thema Cd’s. De opnames zijn uitgevoerd door The Continental Singers, Young Continentals en Wings of Light (Professionele zangers en muziekband van the Continentals). Een bijgeleverd boekje geeft enige informatie. Bladmuziek en liedteksten zijn beschikbaar. Aanschaf van deze Cd draagt bij aan de bediening van The Continentals.

De Cd begint met het swingende en enthousiaste ‘Hold up the Light’. Meteen een van de langste nummers op deze Cd. Het roept op om het licht dat de Here Jezus heeft gebracht in de wereld te laten schijnen in de duisternis. Dit wordt gevolgd door ‘On the frontline’. Daar waar de geestelijke krachten werken. ‘All around the world’ gaat erover dat er overal plaatsen zijn waar de Geest van liefde regeert en er hoop is. Het leuke nummer ‘You put this love in my heart’ gaat erover dat God de eenzaamheid wegneemt en het leven ten goede veranderd.

‘Resurrection power’ heeft een hoog tempo en gaat over de opstandingskracht die Hij liet zien en ook zichtbaar wordt onder gelovigen. Het rock-and-roll nummer ‘Jesus take me like a rock’ gaat erover dat elk mens van oorsprong als een harde steen is. Hij maakt die tot een diamant. Het rocknummer ‘The King is coming’ roept op om de weg te bereiden voor Zijn komst. Het lange funkynummer ‘Hallelujah’ is geïnspireerd op het bekende koornummer uit de ‘Messiah’ van Handel.

Het swingende ‘Be glorified’ verheerlijkt de Here Jezus. Een van de beste nummers van deze Cd. ‘Spirit You guide us’ bezingt een groot geheim van het geloofsleven. Ook een heel mooi nummer. Met ‘In the name of love’ laten The Continentals horen dat ze ook heel vernieuwd kunnen zijn. Een aanstekelijk swingend nummer. Waarschijnlijk is ‘There is power’ het beste nummer. Het is een synthesizer re-make van een bekend lied.

Het soul-rock nummer ‘Jesus is the Rock’ kan doorgaan voor de titelsong. Het overbekende nummer ‘Shackles’ ontbreekt niet. Een oproep tot God is ‘Revive us’. Het lange nummer ‘Before You take us home’ gaat over het afwachten van gelovigen. Het wat ruige nummer ‘Live to serve’ gaat over het verlangen van gelovigen. ‘Welcome home’ is een Blues Brothers-achtige nummer. Bij de thuiskomst bij God vallen alle problemen weg. De Cd sluit af met ‘Praise Him’, waarin de Here Jezus wordt geprezen.

Evaluatie
Dit is een echte ‘The Continentals’ Cd. Heel gevarieerd, maar ook vernieuwd. Het zal velen aanspreken en verrassen. Het mag eigenlijk niet ontbreken in de verzameling. Deze Cd wordt aangeraden.

Verkrijgbaar bij www.pelgrimonline.nl en bij de christelijke boekhandel.

The Continentals, Standing on the Rock. Free 3121. 2020, Continental Sound Music BV, Rotterdam, Distributie: Ecovata, c.68 min., € 15,-, ISBN: 5061306913222.