Tearfund biedt scheurkalender voor veertigdagentijd

0
201

Het is bijna zo ver: de veertigdagentijd gaat 2 maart van start. Een tijd om bewust toe te leven naar Pasen, een tijd van bezinning en vasten. Hulporganisatie Tearfund ontwikkelde hiervoor een scheurkalender met bijbeloverdenkingen, persoonlijke verhalen, weetjes, vragen en doe-tips. Er zijn bijdrages van Jurjen ten Brinke, Mirjam van der Vegt en Otto de Bruijne. Er staan ook gedichten in van Rikkert Zuiderveld.

Al 13 jaar brengt Tearfund een kalender uit om bewust naar Goede Vrijdag en Pasen toe te leven. Het thema van dit jaar is: onderweg. Op de eerste pagina staat een tekst uit Lucas 9: Vastberaden ging Hij op weg naar Jeruzalem. “Jezus wist wat Zijn doel was en hield dit steeds voor ogen terwijl Hij door steden en dorpen trok, met mensen sprak, hen genas en onderwees”, vertelt Mira de Boer, projectleider van de veertigdagenkalender. Voor elke dag is een andere Bijbeltekst uit het evangelie van Lucas gekozen en de gebruikers worden in de uitleg gestimuleerd om als het ware met Hem mee te reizen.

Bij de teksten van week 1 is Jurjen ten Brinke, voorganger Hoop voor Noord in Amsterdam, betrokken geweest. Voor week 2 heeft kunstenaar en theoloog Otto de Bruijne zorg gedragen. Week 3 komt van de hand van auteur en predikant Janneke Burger en week 4 van Bina Chirina (voorzitter Perspectief van de ChristenUnie). Spreker, auteur en coach Mirjam van der Vegt nam week 5 voor haar rekening en Godian Ejiogu (theoloog en pastoraal werker) week 6. Week 7 staat op de naam van theoloog en spreker Dina Nauta.

Soms wordt er in de teksten doorverwezen naar de podcasts op www.tearfund.nl/podcast of extra verhalen op bijvoorbeeld www.tearfund.nl/wereldwijdekerk. Er is in 2022 een extraatje. Kosteloos kan de digitale paaskalender voor kinderen worden gedownload.