Is overspel goed voor je relatie?…

0
333
Een paar jaar geleden kreeg overspel weer veel aandacht in ons land. Het item werd opgebracht door SGP-leider Kees van der Staaij, die op tv verklaarde: ‘Je bent een rund als je met je relatie stunt’. Hij wil een nationale reclamecampagne voor monogamie. Dat was provocerend genoeg om allerlei deskundigen (waaronder ook commercieel belanghebbenden, zoals de uitbaters van www.secondlove.nl) te laten verklaren dat een beetje vreemdgaan toch best weleens gezond zou kunnen zijn voor je relatie. In het tv-programma ‘Arena’ gingen deze week voor- en tegenstanders van monogamie met elkaar in debat.

Overspel ook in Frankrijk weer op de voorpagina’s
Ook in Frankrijk haalde de discussie over overspel de voorpagina’s. Dat kwam omdat de Franse rooms-katholieke vereniging voor gezinnen, ACF, de datingsite www.gleeden.com voor de rechter sleept. Deze site (opgericht in 2009 met 2,3 miljoen leden) richt zich op getrouwde mensen en zou hen aanzetten tot ontrouw. De Franse wet stelt dat trouw onlosmakelijk verbonden is met de belofte van het huwelijk. Een rechter moet nu oordelen of www.gleeden.com de wet overtreedt. De uitdagende reclame van deze site moedigt volgens ACF ontrouw aan en stelt dat overspel eigenlijk heel plezierig is. In de reclame is een leuke jonge vrouw te zien, gekleed in een bruidsjurk, met haar vingers gekruist achter haar rug. De boodschap is duidelijk: ‘Huwelijkstrouw is iets voor watjes’. Voorzitter Jean-Marie Andres van de ACF zegt: ‘De datingsite stelt zeer expliciet op zijn website dat het zijn doel is om getrouwde vrouwen de kans te bieden om buiten hun huwelijk seksueel contact te hebben’. Volgens Franse advocaten maakt ACF kans om de zaak te winnen voor de rechtbank.

Dolce & Gabbana bepleiten ‘traditionele huwelijk’
En het kwam van het Italiaanse mode-echtpaar Domenico Dolce en Stefano Gabbana, in wiens winkels je wellicht ooit eens mooie fashion hebt gekocht. Beide mannen gaven een interview aan het Italiaanse magazine Panorama en zeiden daarin onder meer: ‘Het enige gezin is het traditionele gezin. Het gezin is geen gek idee. Daarin zit een bovennatuurlijke samenhang.’ Ook zeiden ze: ‘Voortplanting moet een uiting van liefde zijn. Kinderen die worden geboren uit kunstmatige inseminatie of externe donors zijn chemische, synthetische kinderen. Ze komen als het ware uit gehuurde baarmoeders, die je uit een catalogus kunt kiezen.’ Dolce en Gabbana hebben al eerder hun standpunt hierover naar buiten gebracht, waaronder ook in 2006 in Britse media. Het levert hen doorgaans veel kritiek op vanuit de modebranche, maar het commerciële succes van hun winkels lijkt er niet onder te lijden.

Vijf praktische tips voor je trouwgelofte
Het Amerikaanse blad The Huffington Post gaf begin maart aan zijn lezers vijf praktische tips om hun trouwgelofte gestand te doen. Ze zijn misschien een tikkeltje anders dan we in ons land gewend zijn, maar dit zijn ze:
 
1. Ik beloof je dat ik je het voordeel van de twijfel zal geven als het over geldkwesties gaat.
2. Ik beloof je dat ik je altijd tegenover anderen zal verdedigen ook al heb je ongelijk.
3. Ik beloof je dat ik zal proberen om jou op de eerste plaats te zetten in plaats van de kinderen.
4. Ik beloof je dat ik geen score ga bijhouden.
5. Ik beloof je dat ik het me niet aantrek als je dik, mager en oud wordt.

http://www.marriageweek.nl/
Copyright © 2015 Marriage Week Nederland, All rights reserved.

Marriage Week Nederland
Zwarteweg 10
Heerde, Gelderland 8181 PD