Kim-Lian van der Meij speelt Maria Magdalena in The Passion

0
205
De twaalfde editie van The Passion krijgt een extra vrouwelijke hoofdrol. Actrice en presentatrice Kim-Lian van der Meij gaat de personage van Maria Magdalena spelen.
Al eerder werd bekend gemaakt dat Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus), Sabri Saad El Hamus (Pilatus) en Sosha Duysker (Verslaggever) onderdeel zijn van (nu) KRO-NCRV’s grootste muzikale paasevenement op Witte Donderdag 14 april in Doetinchem.
Volgens KRO-NCRV is Maria Magdalena een Bijbels karakter met meerdere gezichten, “een vrouw die ook in deze tijd zou opvallen. Toch is zij honderden jaren onderbelicht gebleven en juist daarom introduceert KRO-NCRV deze rol in The Passion 2022. Maria Magdalena is een van de volgelingen van Jezus en ontwikkelt een nauwe, vriendschappelijke band met hem en de andere discipelen. Opvallend aan Maria Magdalena is dat zij volgens de verhalen haar halve leven voor gek is versleten, maar door Jezus in een leidende positie wordt gezet en na zijn dood de boodschap zal brengen: ‘Alles komt goed!’.”
Kim-Lian van der Meij zegt zelf over haar rol: “Maria Magdalena is iemand over wie vele verhalen bestaan. Eeuwenlang is ze weggecijferd, onterecht gebrandmerkt als prostituee, of zelfs verbannen uit de verhalen, maar haar impact was groot. Ik hoop kijkers te inspireren met deze krachtige vrouw en dat ze zich in haar zullen herkennen, zoals ik mijzelf ook in haar herken.”
The Passion 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds en Gemeente Doetinchem en geproduceerd door Mediawater. The Passion 2022 wordt live vanuit Doetinchem uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.
Foto: de hoofdrolspelers in The Passion met tweede van links Kim-Lian van der Meij. © Stijn Ghijsen