De Nieuwe Psalmberijming vanaf nu beschikbaar via de app

0
133

Stichting Dicht bij de Bijbel meldt dat de app van De Nieuwe Psalmberijming klaar is en beschikbaar is in de appstores. De app is gratis te downloaden en bevat geen advertenties.

De app heeft onder meer de volgende functionaliteiten: alle 150 berijmingen van de berijming, keuze tussen tekst of notatie, mogelijkheid tot afspelen van de Geneefse melodieën, zoeken op tekst in de psalmen en delen van psalmen of psalmverzen

Bundel
De Nieuwe Psalmberijming (DNP) bevat een nieuwe, eigentijdse berijming van alle 150 psalmen op de Geneefse melodieën en is ook als (gedrukte) bundel verkrijgbaar. Het project is een initiatief van Stichting Dicht bij de Bijbel. De auteurs zijn Jan Pieter Kuijper, Arie Maasland, Adriaan Molenaar, Bob Vuijk, Arjen Vreugdenhil, Titia Lindeboom, Jan Boom, Ria Borkent en René Barkema.

Dat de app gratis beschikbaar is, komt doordat de stichting donaties ontvangt, alsmede structurele steun van vrienden van Dicht bij de Bijbel. Die steun blijft nodig omdat nog andere investeringen gepland staan, zoals het uitbrengen van een album van DNP uitgevoerd door een kamerkoor op zettingen van Goudimel.

De app is te downloaden op de website van Dicht bij de Bijbel. Daar is ook de gedrukte bundel te bestellen. Wie het werk van de stichting wil helpen ondersteunen kan eveneens op de site informatie vinden.

Foto: Pixabay/Monika Lampe