Avondvullend symposium over millennials en toekomstige kerk

0
188

Samen nadenken over de toekomst van de kerk. Dat gebeurt tijdens het symposium Kerk en ik: Match made in heaven?! op donderdagavond 21 april. EO-presentator Elbert Smelt vervolgt dan in een avondvullend programma zijn zoektocht naar de toekomst van de kerk.

Wat heeft de kerk millennials te bieden en waarom vindt juist deze doelgroep het zo lastig zich te binden aan de kerk? Met onder andere Tabitha van Krimpen, Reinier Sonneveld en Kees van Ekris duikt Elbert in het thema ‘Wat heb ik aan de kerk’.

Tijdens het symposium gaat Smelt in verschillende gespreksrondes in gesprek met zijn gasten over relevante en actuele vragen die leven in de kerken. In de eerste ronde gaat het over de millennial en de tijd waarin we leven: ‘Hoe is spiritualiteit veranderd? Heb ik daar de kerk voor nodig en heeft de kerk mij nodig?’

Na een muzikale onderbreking door het ADEM Project, schuiven nieuwe gasten aan om met elkaar door te praten over wat kerkzijn is: ‘Wat zoek ik in een kerk? Wat is kerkzijn precies en zijn de antwoorden op deze vragen veranderd ten opzichte van twintig jaar geleden?’

Bijwonen
Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar om het symposium bij te wonen. Die zijn te reserveren via eo.nl/kerkenik. Daarnaast is het symposium te volgen via een livestream. De gesprekken zijn terug te kijken via het EO-Youtubekanaal en terug te luisteren in speciale podcastafleveringen van ‘Kerk en ik’.

Het gesprek aangaan over geloven vandaag de dag en met elkaar de verdieping opzoeken zijn belangrijke thema’s voor de EO. Het symposium wordt samen met de Christelijke Hogeschool Ede, Protestantse Kerk Nederland en MissieNederland georganiseerd.