Bijbelzondag wordt voortaan een winterse aangelegenheid

0
115

Bijbelzondag verschuift van eind oktober naar 22 januari 2023. Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) wil de dag voortaan laten samenvallen met de Zondag van het Woord van God van de Rooms-Katholieke Kerk.

NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf licht toe: “Protestantse én katholieke gemeenschappen staan dan op dezelfde dag stil bij de rijkdom die we in de Bijbel hebben. Het jaarlijkse moment waarop kerken de Bijbel kunnen vieren, wordt dan iets gezamenlijks.”

Het thema voor de eerstkomende Bijbelzondag is ‘over jou staat geschreven’. Een van de teksten daarbij is Psalm 139. De dichter laat zich daarin met verwondering uit over de nabijheid en de zorg van God.

“In deze persoonlijk geformuleerde psalm komt de Bijbel heel dichtbij”, aldus Buitenwerf. “Léés deze psalm. Dat helpt je te ervaren dat de Bijbel ook over jóu gaat. De Bijbel staat vol verhalen over mensen zoals u en ik. Mensen die vriendschap, vreugde, verdriet of verraad meemaakten. Hoe leefden zij hun leven met God? En wat kan dat voor mij betekenen?”

Materiaal
Voor de viering van Bijbelzondag, de kindernevendienst en een quiz komt eind oktober materiaal beschikbaar op de website van het NBG. Wie aan de zondag wil meedoen en/of collecteren voor het wereldwijde Bijbelwerk, vindt daar half november meer informatie.

Foto: Bijbelzondag in de Protestantse Gemeente IJlst (Drylts, Frl.) 2017 © NBG