Boekje bij gebeds-10-daagse voor ultraorthodoxe Joden

0
126

Israël en de Bijbel heeft het initiatief genomen om gedurende de tien dagen tussen het joodse nieuwjaar en Grote Verzoendag te bidden voor de ultraorthodoxe joden. Het is de periode van 26/27 september tot 4/5 oktober op de westerse kalender.

“Wanneer we het hebben over bevolkingsgroepen die nog niet met het evangelie zijn bereikt, denken we niet zo snel aan ultraorthodoxe Joden”, aldus Israël en de Bijbel (IB), dat het Woord van God aan zijn oorspronkelijke hoeders wil teruggeven.

Het ultraorthodoxe Jodendom groeit sterk. Volgens IB is de verwachting dat volgens de huidige ontwikkelingen in 2060 de helft van het wereldwijde jodendom ultraorthodox is. Deze charediem bereiken met het evangelie lijkt een kansloze missie, “maar wij weten dat voor God niets onmogelijk is. Dat blijkt ook wel uit getuigenissen van ultraorthodoxe Joden die tot geloof zijn gekomen in Jezus de Messias.”

Ontzagwekkende dagen
Daarbij is bidden voor de charediem “cruciaal voor het Bijbelverspreidingswerk onder hen”. Om die reden is een gebedsboekje samengesteld voor tien dagen van gericht gebed. Die tijd tussen het Joodse Nieuwjaar en de Grote Verzoendag wordt ‘tien ontzagwekkende dagen’ genoemd.

Juist in die periode maken religieuze Joden de balans op van alle goede en verkeerde dingen, en vragen ze God en de mensen rondom hen om vergeving. Daarna hopen ze weer voor een jaar te zijn bijschreven in het Boek des Levens.

De gebedsboekjes zijn te bestellen via dat website van Israël en de Bijbel.

Foto: Pixabay/Nadavush