Groen en duurzaam NBG-thema helpt predikanten en kerkleden

0
126

‘Groene’ thema’s als klimaat en biodiversiteit houden veel voor- en kerkgangers bezig. Daarom geeft het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) dit najaar vijf webinars voor voorgangers en een boekje voor kerkleden.

Onder het thema Bijbel en duurzaamheid: inspiratie voor een groene levensstijl belichten Bijbelwetenschappers en gastsprekers als Matthijs de Jong, Cor Hoogerwerf, Trees van Montfoort en Paul Schenderling wat de Bijbel zegt over de natuur en het leven op aarde, aldus Lydia van der Meer, Hoofd Kerkrelaties bij het NBG.

“In de webinars wordt verkend of ‘groene exegese’ kan leiden tot nieuwe inzichten die helpen bij de grote vragen van vandaag. Ook worden de deelnemers toegerust om groene thema’s samen met hun gemeenteleden op te pakken.” Voorgangers kunnen ze gratis volgen, vanaf 17 oktober op vijf opeenvolgende maandagen.

Boekje
Het NBG wil ook kerkleden inspireren na te denken over het thema, bijvoorbeeld rond Sint Franciscus/Werelddierendag (4 oktober), Michazondag (16 oktober), of Dankdag (2 november). Daarom verschijnt het boekje Bijbel en duurzaamheid met een Bijbelleesplan, gespreksstof voor kringen en kindermateriaal. Ook het boekje is gratis verkrijgbaar.