Expositie Tijd en Eeuwigheid nog tot eind juli op Zuidas te zien

0
153

De tentoonstelling ‘Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in woord en beeld’ is nog tot en met 29 juli te zien op de Zuidas in Amsterdam.  Tot zo lang is het (tegenwoordig rondreizende) Bijbels Museum er te gast.

Het Nederlands Dagblad beschreef het doel van de expositie onlangs in een recensie als ‘het heden even stilzetten’, ‘… je bewust worden van je eigen tijdelijkheid, je sterfelijkheid’ en ‘de kunst op haar puurst ervaren’.

Papierkunst van Annita Smit te midden van de gedichten van Gershwin Bonevacia, Babs Gos, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou zijn te ‘ervaren’ bij Circl Amsterdam aan het Gustav Mahlerplein 1b. De tentoonstelling draait om de directe relatie tussen de kunst en de kijker: ‘Het hoofd mag uit, het hart mag aan’! Entree (ma t/m vrij 10.00-18.00 uur) is gratis.

Jaarverslag
Tijd en Eeuwigheid ging in coronajaar 2021 van start. Het Bijbels Museum was te gast in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Middelburg, Rotterdam, Ter Apel, Uden, Utrecht en Zierikzee. Het ontwikkelde o.a. een nieuw meerjaren- en vriendenbeleid, vernieuwde de website en voltooide een publicatie over het ontzamelproces. Wie daarover meer wil lezen kan het jaarverslag bekijken.