Open-Doorsdag op 8 oktober in teken van ‘baken van hoop’

0
150

‘Baken van hoop’ is het thema van de de Open-Doorsdag die voor komend najaar in Barneveld op het programma staat. Voor wie er op 8 oktober bij wil zijn werd deze week de inschrijving geopend. 

Met het thema benadrukt Open Doors dat God voor ieder mens het ultieme baken van hoop is. “De verhalen van vervolgde broeders en zusters zijn vaak aangrijpend, maar daardoorheen schijnt ook het verhaal van deze hoop.”

Er is een middag- en een avondprogramma. Voor beide bijeenkomsten zijn 2000 kaarten beschikbaar. Woordvoerder Wiebe Strikwerda merkt op dat het aanbieden van streams en samenwerking met radio en tv (gedwongen door de coronacrisis) de afgelopen keren weliswaar goed aansloeg, maar: “Toch merken we dat er veel behoefte is om elkaar in levenden lijve te ontmoeten. Dat willen we weer graag faciliteren.”

Sprekers 
Dit jaar zullen vier sprekers van de partij zijn. Strikwerda: “Uit feedback van bezoekers begrijpen we dat de verhalen direct uit de vervolgde kerk de meeste indruk maken. Daarom doen we dit jaar zeer ons best extra ruimte te scheppen voor deze getuigenissen.” De namen van de sprekers worden later via website en sociale media van Open Doors bekendgemaakt.

Het middagprogramma op zaterdag 8 oktober loopt van 13.00 tot 16.50 uur, met ondersteuning door een gebarentolk en simultaanvertaling. Het avondprogramma van 19.30 tot 22.25 uur is een uur korter omdat simultaanvertaling dan achterwege blijft.

Foto: Pixabay/Evgeni Tcherkasski