Inspiratiedag Evangelie & Moslims

0
169

Gods missie brengt mensen samen! Dat is het thema van de Inspiratiedag die Evangelie & Moslims op 5 november in Amersfoort houdt.

Tijdens de dag “zoeken we naar wat God vandaag van ons vraagt met het oog op moslims in ons midden en met het oog op de toekomst van de kerk. God geeft nieuwe gelovigen die samen met christenen uit een lange kerkelijke traditie de naam van Jezus willen uitdragen.” Vandaar het thema; het is uiteindelijk Gods missie die mensen samenbrengt.

Het programma omvat onder andere muziek en getuigenissen van Marokkaanse christenen, workshops en praktische handvatten voor kerken. Evangelie & Moslims geeft een presentatie over haar visie en missie en er is tijd voor uitwisseling en ervaringen.

De workshops gaan over hoe de vraag hoe we het evangelie kunnen delen met Marokkaanse en Turkse medelanders, over oude kerken en nieuwe gemeenschapsvorming ne over de aandacht voor nieuwe gelovigen in het pastoraat.

De dag duurt van 10.30 tot 16.00 uur. Toegang is gratis; er is een collecte. Wel wordt aanmelding verlangd, want het is handig te weten hoeveel mensen aan de Marokkaanse lunch gaan deelnemen, die wordt aangeboden.

Foto: Pixabay/Mar