Jongeren doen hun verhaal op tentoonstelling in Middelburg

0
246

Dit is mijn verhaal is de titel van de tentoonstelling die op 20 augustus in Middelburg van start gaat. Jongeren vertellen daarin over geloof, hoop en inspiratie. Tweede Kamerlid Don Ceder (CU) zorgt voor de opening.

Welke betekenis heeft de Bijbel in het leven van jonge christenen? In de tentoonstelling in de Nieuwe Kerk vertellen achttien jongeren over een kantelmoment in hun leven en de rol die de Bijbel daarin heeft gespeeld. Zij koppelen hun persoonlijke verhaal aan een Bijbelverhaal dat hen in die periode hoop en inspiratie gaf. De tentoonstelling schetst een eigentijds beeld van wat het betekent om vandaag de dag jong en christen te zijn.

Fotograaf Cigdem Yuksel maakte van twaalf verhalenvertellers een indringend, eigentijds portret. Hun verhalen komen tot leven in begeleidende audiodocumentaires van Maartje Duin en Lotte van Gaalen. Zes andere verhalen worden verteld in korte films. Die zijn gemaakt door Sanne Rovers, met animaties van Tess Martin. Theoloog Janneke Stegeman verzorgde de research voor het project.

Voor de tentoonstelling selecteerde het Bijbels Museum achttien jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. De jonge christenen beleven hun protestantse, katholieke of oosters-orthodoxe geloof allemaal op hun eigen manier. Ook hun culturele achtergronden lopen sterk uiteen.

Verdieping bij de tentoonstelling is te vinden in het boek Dit is mijn verhaal; Jonge christenen over geloof, hoop en inspiratie, uitgegeven door Kok Boekencentrum. Het boek is in de Nieuwe Kerk te koop.

Dit is mijn verhaal is in Middelburg open voor publiek van 21 augustus tot en met 12 november 2021, van maandag t/m vrijdag van 10.30-17.00 uur en op zaterdag van 13.00-17.00 uur. Meer informatie is te vinden https://nieuwekerkgemeente.nl.