Nacht van Gebed voor vervolgde kerk dit jaar weer ‘fysiek’

0
219

De Nacht van Gebed wordt dit jaar weer ‘fysiek’ gehouden. Bidders kunnen in de nacht van 4 op 5 juni terecht op hun eigen locaties. De aanpak van vorig jaar, met uitsluitend livestreams vanwege de coronacrisis, wordt grotendeels losgelaten.

Dat meldt Open Doors, de organisatie achter deze jaarlijkse gebedsnacht en de daaraan voorafgaande zondag voor de vervolgde kerk (op 30 mei). “Nu de pandemie geleidelijk aan kan worden teruggedrongen, is er weer ruimte om in kerkgebouwen of online samen te bidden”, aldus Open Doors.

De Nacht van Gebed begint op vrijdagavond 4 juni om 20.00 uur en eindigt om 06.00 uur zaterdagmorgen. Gemeenten die willen meedoen, kunnen voor meer informatie terecht op de website van Open Doors. Voor de zondag voor de vervolgde kerk is op aanvraag een preekschets beschikbaar.

Open Doors zet zich wereldwijd in voor steun en gebed aan de vervolgde kerk. Ze publiceert jaarlijks de ranglijst christenvervolging. In dat jaaroverzicht staat in welke vijftig landen christenen het zwaarst vervolgd worden. Naar schatting 340 miljoen christenen lijden onder verdrukking, vervolging, geweld en achterstelling.