Ademproject lanceert nieuw lied over schepping

0
336

Adem Project komt op vrijdag 30 april met een nieuwe single: Maan en Sterren, een lied waarin dit kunstenaarscollectief zingt over Gods nabijheid. Hij is de Schepper van de hemel en de aarde die ervoor kiest om heel dichtbij de mensen te komen. De single is te beluisteren via Spotify, YouTube en andere streamingdiensten.

Het is een aanbiddings- en gebedsnummer dat is opgenomen met producer en multi instrumentalist Stanley Clementina. Het lied beschrijft allereerst wie God is: “Hij is de God van het begin en het einde, de God die de maan en de sterren schiep en ons tot leven riep en Zijn leven in ons blies. Die God kent je naam.” Halverwege het nummer verandert het lied in een gebed. “God van wonderen en van hoop, mijn anker in geloof. U ziet mij staan.”

Nederlandse taal
“Het is ons verlangen dat we in de kerk dit lied zingen”, zegt Filemon Peroti, bedenker en initiatiefnemer van Adem Project. “Om elkaar opnieuw te vertellen en te herinneren aan wie God is en wat Hij deed en zal doen”.
Adem Project kiest er bewust voor om liederen te schrijven in het Nederlands, juist omdat je zelf beter begrijpt wat je eigenlijk zingt, maar door de rauwheid en echtheid in de taal het lied ook directer bij je binnenkomt.

De single Maan en Sterren is het zesde lied dat ADEM Project uitbrengt, een collectief dat bestaat uit jonge muzikanten, zangers en liedschrijvers, zoals Pearl Jozefzoon, Abigail Martina, William Wixley en Cheson.