Wim Bevelander maakt gevarieerd jubileumalbum

0
111

Kyrie Eleison, Brigitte, Briljant, De Zaoier. Dit is slechts een greep uit het gevarieerde repertoire van Wim Bevelander. Als singer-songwriter en spreker reist Wim Bevelander al 40 jaar door het land. Kortgeleden kwam het album uit waarop het jubileumconcert dat hij in mei gaf in zijn woonplaats Dordrecht te beluisteren is. 

In 1983 verscheen de eerste geluidsdrager van Wim Bevelander waarna er nog vele zouden volgen. In de studio’s waar de songs in de loop der jaren werden opgenomen werkte een keur aan sessiemuzikanten mee. Een aantal nummers werd ‘live’ geregistreerd. 15 jaar werkte Bevelander mee in de selectiecommissie van Stichting Opwekking voor het samenstellen van een jaarlijkse kinder-cd. Daarnaast was hij lange tijd zangleider, jeugdleider en enkele jaren kerkelijk werker in dienst van een Evangeliegemeente.

Voor de jaarlijkse kinder-cd schreef hij zelf ook liederen, net als voor Highway Music. Veel van die songs kwamen terecht op een van de vijf kindercd’s die van hem zijn uitgebracht. Bevelander heeft gewerkt als basisschoolleraar, was opleidingsfunctionaris en begeleider BZW bij De Hoop ggz en gaf les aan leerlingen van het vmbo. In de klas heeft hij vast wel eens het lied De Zaoier gespeeld. Het gaat over de gelijkenis van de zaaier.

Momenteel is hij voornamelijk actief als zelfstandig spreker, zanger en tekstschrijver. Hoewel zijn wortels in Brabant liggen, woont Wim met zijn vrouw al lange tijd in Dordrecht, evenals zijn vier zoons met partners en kinderen. In het lied De Zaoier is het Brabants te horen waarmee hij opgroeide. Aan het nummer Briljant werkt Elise Mannah mee. Onlangs nam hij een nieuw lied op dat Harten Delen heet en beschikbaar is op de mediaplatforms als single, maar ook op dit jubileumalbum staat dat in totaal dertien nummers telt.
Meer informatie: https://wimbevelander.nl/