Oekraïne-preken beoordeeld, opbrengst naar hulpverlening

0
144

Paulien Vervoorn van Geloofwaardig Spreken geeft van 25 tot en met 29 april twintig sprekers, voorgangers en predikanten feedback op hun preek waarin ze aandacht besteden aan Oekraïne. De volledige opbrengst van de coachingsgesprekken gaat naar Oekraïne.

Hoe besteed je op een passende manier in je preek aandacht aan Oekraïne? Voor veel sprekers is dat best zoeken, want je wilt recht doen aan het Bijbelgedeelte dat op het rooster staat, én aan de actualiteit.

Vervoorn geeft twintig (s)prekers feedback op een preekopzet waarin Oekraïne aandacht krijgt. In anderhalf uur bespreekt ze online een preek die een spreker, voorganger of predikant binnenkort zal houden, zodat die nog meer uitwerking heeft. Wie daarbij wil zijn (en doneren) kan zich aanmelden via de site van Geloofwaardig Spreken.

Sinds 2012 geeft Paulien Vervoorn vanuit Geloofwaardig Spreken (s)preektrainingen ‘voor een kerk met impact’. Begin 2021 haalde ze ruim 5000 euro op met een vergelijkbare actie voor christelijke organisaties in India. Dit jaar wil ze – een knipoog naar het tienjarig bestaan van Geloofwaardig Spreken – 10.000 euro ophalen.

De opbrengst gaat naar acht organisaties waarmee ze eerder samenwerkte, namelijk CAMA zending, International Justice Mission, Lume/Verre Naasten, Tearfund, World Vision, Wycliffe Bijbelvertalers, Youth for Christ en Zending over Grenzen.