Jan van den Bosch ontvangt eerste exemplaar biografie

0
602

Komende zondag 6 september zijn de rollen voor presentator Jan van den Bosch omgedraaid in de uitzending van Hour of Power: hij is namelijk zélf de gast. Ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag, is er een speciale uitzending waarin hij wordt geïnterviewd en het eerste exemplaar van zijn biografie wordt overhandigd.

Al direct bij de opening van het programma moet Jan van den Bosch het stokje overdragen aan EOpresentator Jurjen ten Brinke. Deze neemt zijn rol over van interviewer en de twee praten over hoogte- en dieptepunten. De auteur van het boek, Jeannette Coppoolse, schuift ook aan en praat met Van den Bosch over onder andere zijn streng reformatorische opvoeding en zijn contrasterende droom om bij de televisie – ‘het kastje van de duivel’ zoals hij het zelf noemt – te werken.

Het boek is deels biografisch en de auteur omschrijft een globale levensloop van de presentator. Ook worden diverse anekdotes uit zijn tv-carrière beschreven en komen gevoelige onderwerpen zoals relaties, zijn streng reformatorische opvoeding, zijn hoge verwachtingen van anderen en de eindigheid van het leven aan de orde.

Naast een biografische beschrijving hebben diverse vrienden, kennissen en werkrelaties een bijdrage geleverd aan het boek. Onder andere tv-presentator Jeroen Pauw beschrijft op humoristische wijze hoe zijn eerste ontmoeting met Jan van den Bosch was. Laatste zegt overigens Jeroen Pauw te hebben ontdekt. Verder zijn de bijdrages zeer divers: van Bobby Schuller, Amerikaans predikant, tot mediapersoonlijkheid Marijke Helwegen. En van Elly en Rikkert Zuiderveld tot schrijfster Franca Treur.

Het boek wordt in de uitzending aangeboden door initiatiefnemer Jan Hol, voorzitter van het college van bestuur van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Hij was ooit zelf te gast in Hour of Power. Het boek is verkrijgbaar vanaf 6 september, bij de christelijke boekhandel en is een uitgave van Royal Jongbloed in samenwerking met Hour of Power Nederland.

Bron: Royal Jongbloed