Stichting Evangelie & Moslims houdt in juni weer Zomerschool

0
176

De jaarlijkse Zomerschool van stichting Evangelie & Moslims is een intensieve en praktische studieweek over het geloof en de cultuur van moslims. Ze leert de deelnemers moslims te helpen een volgeling van Jezus te worden.

Deze Zomerschool staat dit haar op het programma van wordt dit jaar gehouden in de midweek van 20 tot en met 24 juni in Amerongen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: achtergrond van de verschillende moslimgroepen in Nederland; informatie over islam en Koran; hoe vertel je moslims wie Jezus is; hoe maak je moslims vertrouwd met de Bijbel?; hoe begeleid je mensen bij doop en discipelschap; pastoraat aan bekeerlingen; moskeebezoek en het geloofsgesprek met moslims.

De Zomerschool is ook een goede voorbereiding voor zendelingen die naar een islamitisch land gaan. Predikanten en kerkelijk werkers krijgen voor deelname studiepunten toegekend. De zomerschool is door het Centrum voor Toerusting en Educatie van de PKN erkend binnen het open aanbod van de Permanente Educatie (PE) met 2 studiepunten. Voor predikanten die daarvan gebruik willen maken, is er extra leesstof en een evaluatie.

Enkele reacties van eerdere deelnemers: “Fantastisch leerzame week met diepgaande en afwisselende studies”, “Mijn bewogenheid met moslims is vergroot”, “Veel praktische tools gekregen om het evangelie te delen”.

Meer informatie over verblijf, kosten en aanmelden op de website van Evangelie & Moslims.

Foto: Pixabay/SyauqiFillah