De Wittenberg viert vijftigjarig bestaan met jubileumdag in mei

0
173

De Wittenberg in Zeist bestaat binnenkort, 13 april, vijftig jaar. De missie is nog altijd dezelfde: jongeren toerusten om als christen in de wereld te staan. Op zaterdag 14 mei wordt een jubileumdag gehouden.

Het thema van die dag is ‘Peper & zout’. De organisatie kondigt een “inspirerende dag met prikkelende presentaties”, een interactieve dankdienst en ruimte voor ontmoeting aan. Zes sprekers geven onder de titel ‘Peper’ elk in maximaal tien minuten een presentatie over een belangrijk jongerenthema. Onder de sprekers zijn Robert Doornenbal, Dirk de Bree en Rokus Maasland van de band The Bowery.   

Daarna is er ruimte voor ontmoeting en zijn er verschillende eettentjes. Er zijn een boekenhoek, een merchandising-stand én een beeldpresentatie ‘50 jaar Wittenberg’. Door het gebouw worden rondleidingen aangeboden. Ook wordt een lego-miniatuur van de Wittenberg tentoongesteld.  

Begin
De Wittenberg begon in 1972 als Stichting Reformatorische Bijbelschool. De Nederlands Gereformeerde Kerk was net ontstaan en zocht opleidingsmogelijkheden voor kerkelijk kader. Het was ook de tijd dat kerk en samenleving uit elkaar groeiden. Jongeren haakten af. Gezag werd overboord gezet.

Een Bijbelschool zou jonge mensen kunnen toerusten om als christen in de wereld te staan. Vanuit die missie hebben inmiddels honderden jongeren een Bijbelopleiding bij de Wittenberg gevolgd. Velen van hen zijn actief in hun kerk of bij een christelijk organisatie in binnen- of buitenland.  

De Wittenberg biedt momenteel tussenjaar Inside-out aan voor jongeren van zeventien tot 25 jaar. Er wonen honderd jonge mensen en een paar gezinnen in het gebouw in Zeist, die met elkaar een leefgemeenschap vormen.

Jubileumdag
Iedereen die zich verbonden voelt met de Wittenberg of geïnteresseerd is, is op 14 mei welkom. Wel eerst opgeven: www.dewittenberg.nl/50-jaar.