Stichting Gave roept op tot week lang bidden voor vluchtelingen

0
185

Van 19 t/m 25 juni houdt Gave de Vluchtelingengebedsweek, aansluitend op de Wereldvluchtelingendag op maandag 20 juni. Gave vraagt kerken en christenen om in die week al biddend om vluchtelingen heen te staan. Het thema van de week is dit jaar ‘Kom maar bij Mij’.

Wereldwijd zijn nu voor het eerst meer dan honderd miljoen mensen op de vlucht. Aangekomen in Nederland is die vlucht niet gestopt, aldus Gave. Angst om achtergebleven familie en onzekerheid over de toekomst maken het opbouwen van een nieuw leven moeilijk. Gave roept kerken en christenen op om een verschil te maken. Om te beginnen door een week lang mee te leven en voor hen te bidden.

Directeur Jan Pieter Mostert van Gave benadrukt het belang van gebed voor vluchtelingen: “Heeft u zich wel eens bedacht hoe geweldig het is dat u zich veilig voelt? Veel vluchtelingen zijn die basis in meer of mindere mate kwijt. ‘Kom maar bij Mij, als je moe bent of overbelast’, zegt Jezus, ‘dan geef Ik je rust’. We gunnen vluchtelingen die veiligheid en rust.”

Materiaal
Gave heeft voor de week een (gedrukt) gebedsboekje of een dagelijkse gebedsmail. beschikbaar Daarnaast biedt de organisatie gratis kinderwerkmateriaal, preekschetsen, promotieafbeeldingen en andere materialen om de week in gezin of kerk vorm te geven. Op www.gave.nl kan dit besteld worden.

Wereldwijd wordt op de eerste zondag na Wereldvluchtelingendag (UNHCR) gebeden voor
vluchtelingen. De Vluchtelingengebedsdag is een initiatief van het platform Refugee Highway Partnership en wordt door organisaties uit diverse landen gedragen.