Symposium over boeren op basis van Bijbelse principes

0
137

Foundations for Farming Nederland houdt op zaterdag 15 oktober het symposium Van Hulp naar Herstel. Foundations for Farming is een methode die verkondiging van het evangelie integreert in concrete bestrijding van armoede via landbouw.

De FfF-methode, veertig jaar geleden ontwikkeld in Zimbabwe, wordt inmiddels over de hele wereld toegepast. Een van de sprekers is Matthew Mbanga, CEO van Foundations for Farming Zimbabwe. Hij zal vertellen over hoe Zimbabwe met deze methode de grootste oogst in 38 jaar behaalde.

“We denken dat deze methode van toegevoegde waarde kan zijn voor de veldwerkers”, aldus secretaris Jon Dam van de in 2015 opgerichte stichting Foundations for Farming Nederland. Die is momenteel betrokken bij projecten in Malawi, Oeganda en Suriname.

Tijdens het symposium komen vraagstukken aan de orde als: Jezus’ liefde verbinden aan het bestrijden van armoede; het evangelie uitleggen aan mensen die vooral honger hebben; echt, duurzaam herstel voor mens en schepping.

Ervaringsdeskundigen uit binnen- en buitenland zijn van de partij. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Het symposium vindt plaats op locatie ’s Heerenhof in Heerde, 15 oktober van 11.00 tot 15.30 uur. Meer informatie over aanmelding en kosten op de website van Foundations for Farming Nederland.

Foto: Pixabay/Toni Etyang