Topwetenschapper James Tour houdt lezing over oorsprong leven

0
199

Logos Instituut faciliteert woensdag 19 januari een online lezing door dr. James Tour. De Amerikaanse joods-christelijke hoogleraar Tour is gespecialiseerd in de oorsprong van het leven.

Charles Darwin en honderden wetenschappers na hem hebben alternatieve voorstellen gedaan over hoe het leven zou zijn ontstaan. Dr. Tour heeft laten zien dat al hun ideeën chemisch onmogelijk zijn. Zijn lezing zal daarover gaan. Hij is tevens beschikbaar voor een vragenronde na afloop.

James Tour is scheikundige en nanotechnoloog. Hij voert meerdere professoraten aan de Rice Universiteit in Houston. Hij behoorde jaren geleden tot een klein aantal prominente wetenschappers dat in de VS de petitie A Scientific Dissent From Darwinism (een wetenschappelijke kritiek op het Darwinisme) ondertekende. Ze stelden onder andere dat ‘een zorgvuldig onderzoek naar het bewijs voor het Darwinisme zou moeten worden aangemoedigd’.

Prof. dr. James Tour heeft ook een bijzonder persoonlijk getuigenis dat op YouTube te beluisteren is.

Het initiatief voor de lezing lag bij Deventer Denkt, dat daarvoor graag een volle zaal publiek had verwelkomd. In verband met de beperkende maatregelen werd het initiatief aan Logos overgedragen om er een openbare livestream op Youtube en Facebook van te maken.

De lezing is in het Engels. Meer over de lezing en de mogelijkheden om er bij te zijn, op de website van het Logos Instituut.