Webinar over integratie van migrantenchristenen in kerk

0
299

Steeds meer migrantenchristenen zijn de afgelopen jaren in Nederland komen wonen. Toch mengen zij zich nog nog weinig met Nederlandse christenen als het gaat om het samen beleven van het geloof. Dat terwijl beide groepen veel van elkaar kunnen leren.

Om dat ‘leerproces te bevorderen’ houdt het Expert Netwerk Migranten komende maandag, 9 mei, het webinar Meer kleur in je kerk. Het is voor predikanten, voorgangers en andere belangstellenden. Het is gratis te volgen, van 14.00-15.15 uur. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Medewerking verlenen René de Reuver, scriba van de Protestantse kerk in Nederland, hoogleraar Mechteld Jansen, oud-rector van de PthU, en ds. Jurjen ten Brinke, voorganger van de internationale gemeente Hoop voor Noord. Zij gaan in op vragen als: Wat zijn redenen om naar meer kleur in je kerk te streven? Waar schuurt het? En ook niet onbelangrijk: Hoe kan je het aanpakken? Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Zomerconferentie
Voor belangstellenden die zich nog wat verder willen verdiepen in dit thema is er de Zomerconferentie op maandag 27 juni, van 9.00 tot 16.00 uur in het Protestants Dienstencentrum in Utrecht. Aanmelding hiervoor kan op deze pagina.

Het Expert Netwerk Migranten bestaat uit Evangelie & Moslims, Gave, International Church Plants, Protestantse Kerk in Nederland, stichting Geloofsinburgering.

Foto: Pixabay/J. French