Zeeuwse Vrouwenloop ook goed voor het Scharlaken Koord

0
226

Wie (weer) wil meedoen aan de Zeeuwse Vrouwenloop moet zo langzamerhand gaan nadenken zich aan te melden. Het wandelevenement staat op het programma voor 25 september. Er zijn al veel aanmeldingen.

De Zeeuwse Vrouwenloop is een initiatief van Zij en Zeeuws. De route voert vanaf Zoutelande door Westkapelle langs mooie paadjes, kreken, duinen en de zee. Deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit drie afstanden: 12, 16 of 22 kilometer. Welke afstand het wordt kan op de dag zelf nog wel bepaald worden. Starten kan ergens tussen acht en een uur.

Het oogmerk van Zij en Zeeuws is vooral ‘gezelligheid, lekker sportief bezig zijn en een prachtig stuk van Zeeland ontdekken’. “We vinden het belangrijk om met dit sportieve event vrouwen samen te brengen. Je kunt de tocht heel goed alleen lopen of gezellig met je vriendinnen.”

Daarnaast vraagt de organisatie aandacht voor het Scharlaken Koord, dat hulp biedt aan vrouwen die willen stoppen met hun werk als prostituee, maar voor wie dat zonder steun niet mogelijk is. Het geld dat de vrouwen met elkaar ophalen, gaat naar de uitstapprogramma’s van het Scharlaken Koord (https://www.thdv.nl/). Hoe het zit met de sponsoring en inschrijven, is te lezen op de website van Zij en Zeeuws.

Magazine

Zij en Zeeuws is ook de naam van het magazine waarin Zeeland en het christelijk geloof centraal staan. Het eerstvolgende nummer verschijnt op 4 september. Voor december is de verschijning van het ‘dubbeldikke winternummer’ Hij en Zeeuws aangekondigd.