Stirezo wil aanhang zien verdubbelen naar 30.000 ondersteuners

0
221

De prolife-campagne Stirezo wil zijn aanhang zien verdubbelen van 15.000 naar 30.000 ondersteuners. Campagneleider Gerro Nap wil meer mensen bijeen brengen die het prolife-overtuiging delen. Daar zegt hij goede redenen voor te hebben.

“Met meer mensen kunnen we een krachtiger vuist maken. De bedreigingen van de ongeboren kinderen lijken onstuitbaar.” Maar: “Als Stirezo-wakers bij abortuscentra waken, zien we dat vrouwen afzien van abortus en voor hun kind kiezen. Als we op www.stirezo.nl schrijven over de financiering van miljoenen buitenlandse abortussen met Nederlands belastinggeld, zien we dat honderdduizenden mensen dat lezen.”

De aanwezigheid van Stirezo wordt in ieder geval in de media opgemerkt, aldus Nap. “NRC Handelsblad, Trouw, Algemeen Dagblad, de Volkskrant: ze schreven afgelopen tijd allemaal over ons, en erkenden dat wij abortus weer onderwerp van gesprek hebben gemaakt.”

Voor de campagne die Nap in gedachten heeft, is zo’n 12.000 euro nodig. Hij wil in diverse christelijke bladen flyers laten meeliften, het aantal advertenties op het internet opschroeven en mensen met een petitie persoonlijk benaderen.

Of dat veel lijkt, vraagt hij zich retorisch af. “Maar precies langs die weg ben ik ook samen met mijn team aan de huidige 15.000 medestanders gekomen. Door hard te werken, adverteren en door het waarmaken van onze beloftes. We worden erg gezegend.”

Stirezo heeft vooral beïnvloeding van de politiek op het oog. “Dat is broodnodig, want nieuwe bedreigingen rijzen aan de horizon. De Tweede Kamer gaat de abortuswet evalueren. D66 dringt aan op liberalisering. De abortuslobbyisten lanceren aan de lopende band initiatieven om onze hulp aan vrouw en kind te blokkeren.”

Gevaarlijk

Steeds meer ongeboren kinderen die buiten de baarmoeder al levensvatbaar zijn -tegenwoordig al rond de 23 weken – worden niettemin geaborteerd. Nap merkt op: “In 1990 werd een op de elf kinderen geaborteerd. In 2021 wordt al een op zes kinderen door de aborteur gedood! Nog nooit is het zo gevaarlijk geweest voor een kind om in de baarmoeder te zijn.” Stirezo zet zich sinds 1973 in voor het recht op leven van onschuldige mensen, in het bijzonder de ongeboren kinderen. “Sindsdien is de moederschoot voor kinderen alleen maar onveiliger geworden.”