Zondagavond eerste van serie over geloofsbelijdenis in Apeldoorn

0
159

Geloofsgemeenschap De Fontein in Apeldoorn start zondag, 19 juni, met een twaalfdelige serie interactieve avonden over de geloofsbelijdenis. Ds. Sjoerd Muller verricht dan de aftrap en gaat in op ‘God, de almachtige Vader’.

Met als thema ‘Credo – de geloofsbelijdenis afgepeld’ wordt gekeken naar die van Nicea-Constantinopel uit het jaar 325. Muller: “In die tijd geloofde men over God, Jezus en de kerk totaal andere dingen dan tegenwoordig. De vraag ‘waar staan we als kerk nu eigenlijk voor?’ stond tijdens de concilies in Nicea en Constantinopel op het spel: een vraag die het waard is vandaag ook te stellen.”

Volgens Muller zijn geloofsbelijdenissen “toonzettingen waarmee de kerk al eeuwenlang aangeeft waar het bij God om draait. Jezus, de Heilige Geest, vergeving en sterven: het heeft in de belijdenis (‘Credo’ in het oude Latijn) altijd een plek.”

Tijdens de bijeenkomsten gaat het om de vragen: Wat geloof je? Waar sta je voor? Waar draait het om bij jou in je leven, in je geloof en in je kerk? De avond begint om 19.00 uur in wijkcentrum Kristal (Distelvlinderlaan 200) in Apeldoorn.

Bij de serie horen podcasts waarin gemeenteleden van De Fontein drie zinnen in de geloofsbelijdenis onderstrepen. Wat raakt hen of wat stoot juist af? Avonden én podcast zijn vrij beschikbaar.

Foto: Pixabay/Gerd Altmann